Skip to content

Budownictwo i architektura : Basen w Ernée / a / LTA

1 miesiąc ago

397 words

Dzięki uprzejmości francuskich architektów a / LTA a / LTA wspólnie z nami opracowali projekt renowacji i rozbudowy istniejącego centrum wodnego w Ernée we Francji.
Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie.
Centrum wodne jest już istniejące.
Proponowany projekt składa się z 2 części, remontu i rozbudowy istniejącego budynku.
Syntetycznie wspominamy: Dzięki uprzejmości a / LTA – Obecna hala basenowa skierowana jest na południe – Dostęp do technicznego lokalu znajduje się na północy – Zielone i mineralne plaże są zorientowane na południe.
Po rozbudowie tej istniejącej bazy, zmieniliśmy konfigurację hala dostępu, obejmująca administrację i personel lokalny, a po drugie, budowanie gier laguny.
blisko i w ciągłości istniejącej hali basenowej.
To rozszerzenie służy jako połączenie między istniejącą pulą i Dojo, tworząc dużą ramę korpusu, będzie to bardzo atrakcyjny i nowoczesny sygnał pożądany.
Basen otwiera się szeroko, jak wcześniej wskazano na południu, czy to na baseny, plaże, solarium na świeżym powietrzu, a teraz do publicznej recepcji.
Dzięki uprzejmości / LTA Rzeczywiście, zmieniony sprzęt, zajmie ważne miejsce na stronie, staje się również głównym elementem restrukturyzacji.
Korzystamy z potrzeby uszlachetnienia hali i wprowadzenia.
Gier laguny.
do hali basenowej, aby nadać projektowi inną skalę.
Konsolidacja trzech podmiotów.
Istniejąca pula + outdoor + dojo stanie się jednym podmiotem.
Metalowa konstrukcja wsparta na cienkich metalowych kolumnach daje lekki i elegancki element, który może być tylko dodawaniem objętości, poprzez narysowanie lekkiej i eleganckiej linii w krajobrazie.
Dzięki uprzejmości a / LTA Nachylenie zwiększa widzenie liniowe z powodu ruchu ziemi, powierzchni blachy i wzmacnia ten efekt wizualny.
Ponadto sprzęt jest już naturalnie umieszczony trochę jak na cokole.
Duże okna południowe dają pozornie niematerialną wizję.
A więc subtelna gra cieni z blachy, która sygnalizuje jej obecność.
Kontynuując prace nad tym tomem, staraliśmy się znaleźć właściwą równowagę pomiędzy nieprzejrzystością i przejrzystością, tym, co należy zobaczyć, lub co trzeba odgadnąć.
Architekci: a / LTA Lokalizacja: Ernée, Francja Zespół projektowy: Mandataire a_LTA (Le Trionnaire (x2).
Tassot.
Le Chapelain) + Ouest-Structures + Ethis + Hernot Klient: Communauté de Communes de l.
Ernée Data: Ograniczona konkurencja w 2011 r.
Powierzchnia: 1.950 m.
Obrazy: Dzięki uprzejmości planu / LTA
[przypisy: domki drewniane producent, zabezpieczenie wykopu, podesty magazynowe ]

Powiązane tematy z artykułem: domki drewniane producent podesty magazynowe zabezpieczenie wykopu