Skip to content

W pokojach bardzo czesto przygotowuje sie posilki (sniadanie i kolacje) przy uzyciu maszynek elektrycznych

2 miesiące ago

228 words

W pokojach bardzo często przygotowuje się posiłki (śniadanie i kolacje) przy użyciu maszynek elektrycznych. Powszechne jest w sezonie w Karwi (lato) i w (zimą) nadmierne zagęszczenie tych pokoi. Raczej rzadko można spotkać pokoje, w których na jedną osobę przypadałoby minimum 5 m2, jak zaleca zarządzenie Ministra Gospodarki Komunalnej oraz Przewodniczącego GKKFiT z dnia 2.VIII.1969 r. Dla zilustrowania występujących form użytkowania mieszkań wybrano 10 rzutów mieszkań z uwzględnieniem umeblowania, wyposażenia i występujących czynności. Dobór przykładów dokonany został pod kątem ukazania różnic w użytkowaniu mieszkań w zależności od typu zabudowy, powierzchni, standardu wyposażenia mieszkań i zaludnienia. Mieszkanie izbowe o powierzchni 85,9 m2 zajmuje 5-osobowa rodzina (małżeństwa z trojgiem dzieci w wieku 22, 24 i 26 lat). Poza sezonem rodzina respondenta użytkuje znajdujące się na parterze 3 pokoje, kuchnię i spiżarnię. Sypialnię dla 4 osób urządzono w jednym z większych pokoi, drugi pełni rolę pokoju reprezentacyjnego. Pokój mniejszy przylegający do kuchni jest pokojem sypialnym syna i miejscem odpoczynku całej rodziny. W sezonie (latem) wynajmowane turystom są dwa większe pokoje na parterze, jeden z komunikacją pośrednią. Umeblowanie pokoi, poza dostawieniem łóżek, niezmienione. Rodzina gospodarza korzysta wtedy z pokoju na poddaszu pełniącego funkcję rodzinnej sypialni i przechodniego pokoju przy kuchni na parterze. [podobne: budowa kortów tenisowych, skrzynka rozsączająca, schody spocznikowe ]

Powiązane tematy z artykułem: budowa kortów tenisowych schody spocznikowe skrzynka rozsączająca